Transport Farmaceutic

transport special la temperaturi controlate

Transportul farmaceutic este cea mai importanta parte a unui lant logistic, deoarece produsele transportate sunt destinate consumului uman. Prin urmare, este necesar sa aveti un control al intregului lant de distributie pentru a va asigura ca medicamentele ajung la consumator in conditii perfecte. Producatorul de produse farmaceutice cere operatorului de logistica ca atunci cand manipuleaza si transporta acest tip de marfuri sa fie indeplinite toate cerintele. Siguranta, trasabilitatea sau mentinerea temperaturii in transportul farmaceutic sunt elemente critice pe care le garanteaza un operator de logistica precum Vlaston Impex.

La noi, marfa transportata este asigurata CMR si respectam cerintele de manipulare, depozitare, transport si distributie a produselor farmaceutice.

Putin peste 30% din produsele farmaceutice necesita manipulare si transport la o temperatura controlata, astfel incat sa nu sufere nici o modificare. In functie de medicament sau produs, temperatura  poate varia de la negativa la pozitiva. De exemplu, azotul lichid trebuie mentinut la -190 grade Celsius si produsele congelate la -20 grade Celsius. Medicamentele care necesita refrigerare vor avea nevoie de temperaturi cuprinse intre 2 ° C si 8 ° C, dar exista si produse care necesita temperatura camerei, care este de aproximativ 20 ° C.

Orice tip de vehicul utilizat in transportul farmaceutic trebuie sa respecte parametrii de temperatura, curatare si izolare pentru a asigura calitatea produselor. Aceste masuri sunt marcate in ghidul de bune practici de distributie.

Operatorul de transport farmaceutic trebuie sa efectueze un control strict si permanent al temperaturii, precum si sa respecte conditiile de manipulare si depozitare stabilite de producator pentru fiecare dintre produse. De asemenea, el trebuie sa aiba vehicule adecvate echipate cu sisteme si dispozitive pentru a controla si asigura temperatura pe tot parcursul lantului. Vehiculele trebuie sa fie sigure si sa respecte conditiile igienice solicitate.

De asemenea, operatorul trebuie sa depoziteze in mod corespunzator produsele din vehicul, astfel incat sa nu sufere nici o deteriorare in timpul transportului. De-a lungul lantului logistic farmaceutic, este esential sa existe un personal format din profesionisti pregatiti si calificati pentru a efectua fiecare dintre diferitele operatiuni. De la personalul de birou, care trebuie sa asigure agilitatea si trasabilitatea in lant, pana la profesionistii care manipuleaza produsele in depozite sau centre de distributie si cei care sunt responsabili pentru transportul farmaceutic.

Personalul nostru are o vasta experienta in transportul farmaceutic si este calificat pentru a garanta siguranta si integritatea produselor pe care le transportam pentru industria farmaceutica. Specializarea noastra in servicii pentru sectorul farmaceutic ne permite sa satisfacem orice nevoie a clientilor nostri. Angajamentul nostru este sa oferim servicii rapide si agile, care sa raspunda cerintelor stricte de distributie si transport farmaceutic. Echipa noastra este pregatita sa asigure trasabilitatea temperaturii de la colectare pana la livrarea bunurilor si sa rezolve orice incident care ar putea aparea.

Transportul produselor farmaceutice este, fara indoiala, mai important decat fabricarea lor, deoarece permite acestor medicamente care pot salva vieti sa ajunga acolo unde sunt cel mai mult necesare. Sensibilitatea produselor farmaceutice si medicale la schimbarile de temperatura este tratata cu foarte mare seriozitate de catre noi. Stim ca cea mai mica crestere sau scadere a temperaturii poate avea un impact dramatic, motiv pentru care monitorizam indeaproape starea vehiculelor noastre in orice moment. Temperatura necesara variaza de la livrare la livrare, motiv pentru care camioanele noastre pot fi calibrate cu atentie in functie de nevoile specifice ale fiecarui client.

Soferii nostri sunt foarte pregatiti si cu experienta in manipularea marfurilor refrigerate. Chiar daca aceasta forma de munca prin curierat poate fi o provocare, toti soferii nostri au primit pregatirea necesara pentru a gestiona orice consumabile farmaceutice si medicale care trebuie mentinute la diferite temperaturi. Ei se vor asigura ca livrarea dumneavoastra ramane la temperatura solicitata pe tot parcursul calatoriei, pastrand produsele in siguranta.

Curierii nostri sunt disponibili 24/7 pentru industria farmaceutica, astfel incat sa va puteti baza pe noi pentru a face transportul in mod corespunzator.