Transport in Gheata Carbonica si Azot Lichid

transport special la temperaturi controlate

Medicamentele pe baza de celule, gene, tratamente pentru imunoterapie, impreuna cu probele de tesuturi, necesita nu doar o gestionare exacta a intervalului de temperatura, ci si o intretinere riguroasa a lantului de identitate pentru a ne asigura ca fiecare pacient primeste medicamentul personalizat.

Constrangerile de timp inseamna ca multe tratamente pe baza de celule au o durata de viata de doar 24-48 de ore, iar regimurile de reglementare pot cere o administrare semnificativa pentru a trece frontierele de stat sau internationale.

Expeditorii uscati de azot lichid folosesc azot gazos intr-o izolatie sub vid, tamponata de o spuma poroasa care intarzie eliberarea vaporilor de azot, mentinand o temperatura teoretica de -196 ° C in timpul utilizarii. Acestea includ o gama de senzori care ofera informatii despre conditiile pachetului, cum ar fi temperatura, orientarea, altitudinea, precum si inregistrarile de date GPS.

Transportul in azot lichid este atat de stabil incat poate fi utilizat pentru conservarea tesuturilor si a culturilor celulare pana la 15 zile.

Transportul cu gheata carbonica foloseste dioxid de carbon solid sub forma de pelete sau blocuri, tamponate de un mediu izolator, pentru a-i permite sublimarea de la solid la dioxid de carbon gazos. Materialele de ambalare pentru recipientele cu gheata carbonica trebuie sa fie suficient de robuste pentru a face fata vibratiilor, socurilor, umiditatii si modificarilor de altitudine si nu ar trebui sa devina fragile sau poroase din cauza frigului intens provocat de dioxidul de carbon. Pachetul ar trebui, de asemenea, sa fie conceput pentru a elibera dioxid de carbon, pentru a evita riscul de explozie.

Unele sisteme de ambalare cu gheata carbonica permit reincarcarea dioxidului de carbon in tranzit, deoarece este de obicei epuizat dupa 96-120 de ore.

Exista solutii de transport special la temperaturi controlate, fiecare adaptate nevoilor specifice si sunt utilizate pe tot globul pe masura ce medicamentele, terapiile si activitatile de cercetare prolifereaza la nivel international. Pentru a ne adapta acestor piete variate si in crestere, compania noastra lucreaza cu ambalaje criogenice mai noi, mai stabile si mai sofisticate.

Avantajele transportului in gheata carbonica:

  • Gheata uscata are o temperatura extrem de rece si stabila de -78,5 grade Celsius, ceea ce este excelent pentru racire;
  • Gheata carbonica se transforma instantaneu din stare solida in gaz;
  • Cand se transforma in gaz, devine de 1,5 ori mai greu decat aerul, facand astfel ca zona inconjuratoare sa fie lipsita de germeni si bacterii;
  • Este neinflamabil, fara gust, netoxic si este inodor.

Avantajele transportului in azot lichid:

  • Asigura ca produsele raman inghetate la o temperatura stabila de -150 grade Celsius mai mult de zece zile;
  • Reduce sansele de degradare a probei tranportate;
  • Azotul lichid poate fi reciclat;
  • Este rentabil.